AZ AKTÍV VISSUDDHA CSAKRA

AZ AKTÍV VISSUDDHA CSAKRA az híd a transzcendens és a materiális sík között! Azaz a bejárata a Transzcendentális állapotoknak
Mondhatjuk úgy is hogy ezen a tudatszinten ért el az ember, az emberi létéjhez képes fejlődést. Átlépve “emberi kondícióját, tudatát. Ez az állapot amikor valaki az Anahata szív csakrában felébredt spirituális intellektust megvalósításokban kezdi felfedezni.
Az összes csodálatos lehetőség, az ajándékok és a keleti hagyományban a siddhik-ben megnevezett hatalmak a Vishuddha csakra aktiválásával kapcsolatosak, és pontosabban az ötödik elemhez, az éterhez kapcsolódnak.
Az aktív Visudda csakra hatása a nyugodt, derűsség, tisztaság, dallamos hang, a művészi inspiráció felébresztése, a szent írások, szentírások értelmezési képessége, az álmok rejtett üzenetének megértése.
A Vishuddha Chakra befolyása alatt álló személy valódi tudást keres az időhatárokon túl, és az örökletes vagy kulturális feltételektől meghaladja. Az energiamezőbe való belépés megegyezik a világ örvényeitől való mentességgel és az önmagunk feletti ellenőrzéssel.
A kozmikus tudatosság gondolata kapcsolódik ehhez az erőközponthoz. Mind fiziológiai, mind pszichológiai szempontból a Vishuddha csakra megfelel a nevelés komplex folyamatának. A három erőközpont kiegyensúlyozott fejlődése kiegyensúlyozott és harmonikus személyiség kialakulásához vezet.
Az erő negyedik központja, Anahata Csakra egy közbenső szakasz, egy központi pont, amely egyesíti az alsóbb szinteket a felső szintekkel, a túlélési szféra, a társadalmi élet és az egyéniség megerősítésének a megnyilvánulás finom, kifinomult szintjeivel.
Nem csupán véletlen, hogy Anahata Csakra a szív, a szeretet és a lélek felébresztésének központja. A következő szakasz ezután a magasabb szintű fogadóképesség megszerzése és az isteni inspirációk felé történő megnyitás.
Ebben a szakaszban a „belső felsőbb tudat” fogalma hozzáférhetővé válik, és az ember intuitív módon beléphet az isteni megnyilvánulás rejtélyeibe.
A felsőbb, magasabb szintű világok iránti érzékenység állapota lehetővé teszi néhány hozzáférési kapu megnyitását ezen univerzumokhoz. Ezek a tapasztalatok spontán módon jelennek meg a meditációkban, vagy az isteni kegyelem öntésével érhetők el. Abraham Maslow pszichológus „csúcsélményeknek” nevezte őket.
Azoknak az embereknek, akiknek ilyen tapasztalataik voltak, az extázis, az intuíció és a transzcendencia pillanataiban ezek a tapasztalatok jelentik az életük legfontosabb dolgát, és azokat az élet valóban legértékesebb aspektusainak tekintik, amelyek az élet értékét és mértékét adják.
„Nem vagyok egyetlen életkorban sem, és semmilyen térben nem vagyok. Állandóan úgy érzem, hogy kívül vagyok az időben és a térben. Lelki lényem, a lényegében az örök létezésben és néha hagyom, hogy belemerüljek a kozmikus gondolatba, és visszatekerjek a korok folyamán.
A mindenható szellememet egy magasabb szintű lét felé irányítom, amely különbözik attól, amely eddig volt ismeretes. Megtapasztalom a paradicsomszerű élményt, és olyan lettem, aki akarok lenni. Teljesen és tudatosan létezve a Legfelsőbb Lény valóságában, szinte minden tevékenységemet az isteni inspiráció vezetésével végzem el, amely segít és körülvesz. ”
Serge Hutins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *