A univerzum 8400000 létformáinak tudat szerinti keveredései

A ősi spirituális kinyilatkoztatások és jóga szentírások említenek az univerzumban 8400000 létformát vagy élőlény típust, természetesen nem fajok szerint, inkább a létformák gyűjtő csoportosulásaiban szereplő fajok és ezen csoportok tudatsűrűségeinek variációit. Ami a hétszer hét, azaz 49 dimenziós fraktál rendszerben megjelenő manifesztum szférákban jelennek meg. A különböző spirituális tradíciók egyértelműen beszámolnak az univerzumunk dimenzionális rétegződéseiről, amik igazából nem egymás felett alatt léteznek, hanem egy térben de más dimenzióban, amely világok érzékelésének a a benne élő entitások tudatsűrűségei szabják a határokat . Hétköznapi nyelven az univerzumunk minden “bolygóján”, van élet, max. nem érzékelhető. Azaz az univerzum mint egy nagy tojás ( Hiranyagarbha) önmagában hordozza a hétszer hét dimenziós egymásban elhelyezkedő, egyre kisebb és egy nagyobb anyagsűrűségű létsíkokat. Ezt majd egy másik jegyzetben kifejtem.

A téma most a létformák és a tudatdenzitások alapján variálódó élőlények verziói amik természetesen tudatszintjüknek megfelelő foglalnak helyet a különböző univerzális létsíkokban. A tudati denzitások tanulmánya megértéséhez természetesen ismernünk kell picit csakrák testben elhelyezkedő sorrendjét is, amiknek megfelelően be is azonosíthatjuk a tudatsűrűség verzióit. A spirituális tanítások az emberi testet, mikrokozmoszt, teljes mértékben a makrokozmosz pici replikájaként említik. Ezen helyek behelyettesítésével a tudatdenzitásnak megfelelően beazonosíthatjuk az élőlény fraktál univerzumban való lokációját is.

Leegyszerűsítve, létezik hét fő létforma csoport, amik rengeteg fajt rejtenek magukban, és ezek a fajok variálódnak hét tudatdenzitás verziói szerint.

Létformák 7 fő csoportja az univerzumon belül:

 • Ásványi , amikhez a föld elem kapcsolható
 • Növényi, amikhez a víz elem kapcsolható
 • Állati létformák, amikhez a tűz elem kapcsolható
 • Emberi , amikhez a levegő elem
 • Félisteni, mennyei, éteri lények, akikhez természetesen az éter elem kapcsolható
 • Spirituális, Arhkoni entitások, Istenek akik már nem az anyagi síkon ( se finom, se durva fizikai sík) léteznek.
 • Az Eredeti Léttudatosság síkja

Ezeknek a létforma csoportokban természetesen van rengeteg faj, alfaj. Ezek a fajok tudati denzitása pedig meghatározza a fajokban megjelenő létsíkokat Ezek veriói adják ki az univerzum dimenzióiban, lokációiban megjelenő entitások 8400 000 verzióját

Nézzünk egy szemléletes példát például az emberi fajok és tudatsíkok verziójának. Egy ember létformában létező élőlény birtokolhat hét tudati minőséget, azaz tudati sűrűséget.

 • 4/ 1 Azaz ásvány tudatú ember, akinek a tudata a gyökér csakrában létezik. Teljes mértékben az egó által megtévesztett materialista tudatú, fizikális létfenntartáson túl nem gondolkodó “emberkezdeményről” van szó.
 • 4/2 A növényi tudat sűrűségű ember , akinek tudata a víz elemet képviselő második csakrában van. Az érzelmi szinten funkcionáló tudatszintről beszélünk, szintén nem sok tudatossággal.
 • 4/3 Az állati “ösztön-ember” tudata a napfonat, tűz elemet képviselő csakrában helyezkedik el. A tudatossága az ösztöneinek megélésében kimerül.
 • 4/4 Az EMBER az emberben tudat szintje. Amikor a tudat a szív csakrájában, a levegő elemet képviselő helyben van. Ezen a tudat denzitáson jön elő az ember számára méltó tudati működés ami a létével kapcsolatos filozófiai kérdések és válaszok kutatása, az egyéni önmegvalósítás útjára való lépés ideje.
 • 4/5 Az emberben a félisteni tudat megnyilvánulása, amikor komoly intellektuális tudásra tesz szert a szent kinyilatkoztatások létről szóló kérdéseiről, és azokról megvalósításokkal is rendelkezik. Ezeken a szinteken már természetesen belép a finomabb szintek dimenziók érzékelése is.
 • 4/6 Az emberi formában a tudat itt eléri a spirituális szférák entitásainak megvilágosodott helyzetét még életében.
 • 4 /7 A az emberi eléri a teljes lelki felszabadulás állapotát, az Isteni entitás eredeti helyzetét.

Ezen a módszeren keverednek a különböző létformák denzitás szerinti keveredései univerzum területén.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *