A jógaliberalizmus vakvágánya

10614173_689982624424351_2809398679409173763_nMindenki imádja azt a szót, hogy liberalizmus! Pedig ez csak annyit jelent, hogy anarchia! Csinálom, amit akarok! Ez a szó eleve egy nem létező dolog.

Ki csinálja ebben a világban azt amit akar?! Senki! Csak szeretjük azt gondolni és hallani másoktól, hogy mi vagyunk az irányítók és mindenek élvezői.

Sajnos ez a feltételekhez kötött élőlény tévképzete. Függetlenség. De ez nem létezik. Max azt gondoljuk, hogy azt csináljuk amit akarunk.

Hamis propaganda! Ha valóba azt tehetnéd amit akarsz, akkor tuti nem abban helyzetben lennél mint most. Az anyagi természet törvényeit, és a karma törvényeit követjük ha tetszik ha nem. Csak egy ostoba gondolja azt, hogy nem. Akkor kelsz amikor a nap kel, akkor fekszel amikor sötét lesz. Nem tudod átírni. Akkor mész wc-re amikor a “természet” szólít. Az országnak a törvényeit is kell követned, a társadalmi elvárásokat. A munkahelyed, családod által lefektetett szabályokat stb. Az az elképzelés, hogy szabad vagyok, nem valós!

De semmilyen rendszer sem működik azon az alapon, hogy majd ahogy én gondolom. Meg akarok tanulni vezetni, az azt jelenti, hogy meg van a tanulási folyamat, fizetned kell a rendszerbe, van vizsga ahol a KRESZ alapján vizsgázol, és van rendőrség, ami betartatja a törvényeket. Ezek nagy kötöttségek de meg lesz a jó eredmény. Ha nem követed, akkor bajban vagy és nem lesz eredmény, vagy rossz eredmény lesz.

A jógázás folyamata ugyanez! A jógaszentírások pontosan leírják a különböző jógafolyamatokat és az utak helyes követésének módját. Ebből kifolyólag kapsz egy jó eredményt, vagy gondolod, hogy a liberalizmus elvei alapján majd te kitalálod az saját utad. Ugyanúgy nem kapsz jó eredményt, vagy rossz visszahatást kapsz. A jóga sem úgy működik, hogy csináld ahogy akarod, vagy szerintem ez így vagy úgy van. A hiteles jógaszentírások követésével érhetünk el csak megfelelő eredményeket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *