“Yoga can elevate You to the higher level of happiness!”

10172814_626956767393604_765208915841864159_n

Mindig tetszett ez a mondat. Mikor 25 éve lekezdtem foglalkozni a jógával és a különböző spirituális folyamattokkal, ámultam azokon a személyeken akik elhagyva a világot elvonultak és csak lelki gyakorlatokkal, lemondva minden világi “boldogságról”, teljesen elégedetten éltek, teljes tudásban az önvalójukról.

Én nem gondoltam azt, hogy ők őrültek, de nem tudtam, hogy mi van nekik ami nekünk nincs. Valami titkos dolog ami képesség teszi őket arra, hogy hátat fordítsanak a világ “csodás” dolgainak és csak egy felsőbbrendű cél elérése érdekében cselekedjenek és éljék az életüket. Most nem csak az indiai jógikra, bölcsekre de a nyugati világ szentjeire,tanítóira, és görög filozófusaira is gondolok.

Egy közönséges ember számára a boldogság megmarad az anyagi felfogás, érzékekkel tapasztalható ideig óráig tartó örömei keretén belül. Azt tapasztaltam magam körül és magamon is, mindegy mennyi “anyagi” boldogságot tapasztalok amit az érzékeken keresztül, soha nem vagyok elégedett és mindig többet akarok.

Egy nagyon szép hasonlatot hallottam egy spirituális Mesteremtől: ” A lélek örökké való természete teljes tudással és boldogsággal rendelkezik az eredeti helyzetében  a lelki világban. örökké valóan tapasztalja a gyönyört ezért itt az anyagi világban is természetszerűen “gyönyörkereső”. De  az anyagi világ természete ideiglenes és minden itt tapasztalat dolog is ideig óráig tart. Ezért a élőlény soha nem lesz valóban boldog itt keresgélve az elégedetlenséget. Olyan hasonlat ez mint amikor az tengerben van egy hatalmas élőlény és nagyon éhes de csak egy pici szája van. A lélek kapacitása a boldogságra hatalmas de mivel rossz forrásból akarja megszerezni ezért soha nem lesz itt boldog”.

Ez nagyon megütött engem. Mivel közben meg láttam azokat a bölcseket a történelemben és napjainkban is akik lemondva ezekről a “csodás” dolgokról a világban, elindultak a lelki megvalósítás útjain, végül boldogok lettek. Valóban boldogok egy más szinten tapasztalt gyönyörből táplálkoztak ami el van rejtve a világi gondolkodású emberek elől.

Persze a materialista emberek ezt kinevetik azt mondják: ” persze, ezek csak őrültek akiknek nem adatott meg az anyagi boldogság ebben a világban és ebbe menekülnek.” Jaja de ki boldog és elégedett ???

Érdekelt a dolog. utána járok mi ez a boldogság sztori és bármi áron, megszerzem magamnak! Itt kezdődőt 15 évese az útkeresésem.

Aztán olvastam a Bhagavad Gita című könyvet ahol megtaláltam az választ.

Bhagavad-gita As It Is 2.59

vishaya vinivartante

niraharasya dehinah

rasa-varjam raso ‘py asya

param drishtva nivartate

‘The embodied soul may be restricted from sense enjoyment, though the taste for sense objects remains. But, ceasing such engagements by experiencing a higher taste, he is fixed in consciousness.”

Ezek a bölcsek, jógik, szentek egy magasabb rendű ízt tapasztalva természetes módon válnak le a “mátrix”-ról.

A történelem mindig különcöknek, őrültetnek titulálta azokat az embereket akik a valódi boldogságot keresve elindultak egy más irányba a csordával ellentétben. Nem akartam én sem a csordával tartani ami ment a kilátástalanságba ami tudatlanságban, boldogtalanságban és állandó elégedetlenségben vándorolt. Egy folyamat hitelességét mindig bebizonyítja, hogy a folyamat által eléred e a kívánt eredményt.

A materialista emberek mennek egy úton, bizonygatva az elméleteiket, hogy hogyan lesznek boldogok. De egyetlen igazán boldog embert nem látsz közöttük. Mindegy mennyi vagyont, hírnevet, elismerést zsebeltek be, boldogtalanok és csak több kell.

A jógik, bölcsek, szentek számtalan példája mutatja, hogy a teljes tudás az önvalóról és a lelki gyakorlataik által elért boldogságukban örökké elégedetten élnek ebben és a következő világban.

Én választottam akkor melyik irányt választom. mindegy mennyien állnak a másik csordában.

Peaceful warrior

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *