Az elhízás korunk pestise

10151978_627453730677241_9144029573432459075_n

Nap mint nap szembesülök ezzel a dologgal. Nem csak Magyarországon hanem a mindenhol máshol a világban. Egyszerűen nem értem az embereket, hogy nem látják, érzik, hogy ez nem egy egészséges állapot? Félre téve a tényt, hogy nem is egy szép látvány.

Minap volt egy találkozóm egy bevásárló központ éttermében és a szomszédos asztalánál ült egy család. Anya, apa együtt kb 300 kg, a 3 három “kis” gyerek kb 6, 10, 14 éves kislányok mindegyike iszonyat elhízva. Mit ettek ??? Mc Donalds kaják álltak hegyekben előttük a tripla kólákkal. Sírva fakadtam.

Nagyon súlyos irányba tartunk és a probléma az, hogy a média ezt nyomja felénk, hogy vedd meg, edd meg és boldog leszel.

Azt mondják a túlsúly nem betegség. DE AZ!!!

Most nem megyek bele az testi, egészségügyi részébe a dolgoknak mert azt már minden egészség fórumon el tudod olvasni. De szeretnék a mentális betegség oldaláról közelíteni és felnyitni az emberek szemét erre a dologra, hogy a túlevés az komoly mentális problémát takar.

Az ember étkezése a létfenntartást szolgálja nem az örömszerzést! Az ayurvéda, India ősi holisztikus tudománya pontosan leírja, hogy milyen testtípusnak, miből mennyit és hogyan kell enni, hogy a test megőrizze egészségét, vitalitását. A testünk egy finom gép és a nagyon finom mechanika nagy odafigyelést és hozzáértést igényel. De ha ezt megtesszük akkor nagyon meghálálja magát mert jól fogod érzni magad a testedben és a hosszú, egészséges, kiegyensúlyozott élet garantált.

Ezzel ellenben ha ész nélkül mindent pakolunk bele és sosem tartjuk karba akkor megbosszulja magát és mint egy olyan autó amit sosem szervizelnek, nem tesznek bele olajat, a tankba mindenféle szemetet dobálnak, akkor elromlik.

Miért beteg az aki el van hízva? 

Sokan mondják …  ” oh én nem vagyok beteg, meg függő sem csak szeretek enni ”  Ja ja erről beszélek.

Az elhízás testi betegségeit nem taglalva most beszélünk a mentális dolgokról kicsit.

Az evés köztudottan endorfint szabadít fel.

Az alap probléma az , hogy a boldogság forrása nem megfelelő!

A mai ember gondolkodás módja, életvitele miatt teljesen rossz helyen keresgél azzal kapcsolatban, hogy mi a boldogság valódi forrása. Ebből kifolyólag muszáj keresni valami ideiglenes és gyors eredményt adó folyamatot amiből legalább egy kis “boldogságot” ki lehet facsarni.

Mindenféle mentális problémákkal küzdünk a mindennapi életünkben és nincsenek elvezetve ezek a rossz energiák. Nem valljuk be magunknak de mindenféle lelki nyomorunk van. A mai “jóléti társadalom” pedig biztosítja számunkra a pótcselekvés minden formáját, ami csak még jobban függővé tesz és leránt bennünket.

Mivel kell szembe szállnunk nap mint nap? 

– általános tudatlanság arról mi az egészséges táplálkozás

– társadalmi nyomás, az ostoba környezetünk hatása ránk

– a média agymosása, “Vedd meg, edd meg és boldog leszel! “

– és a saját tudatlanságunk afelől, hogy mi a probléma, miért kompenzálunk

– akarat gyengeség változtatni

Mi a megoldás?

– Információt szerezni arról, hogy mi az egészséges táplálkozás

– Mozgás , mint például a jóga, ami felszabadítja bennünk a különböző stresszeket és megszünteti a testi és mentális betegségeket. Akarat erőt ad.

– Spirituális tudást szerezni amivel fel tudod térképezni a testi és mentális problémáid valódi gyökerét.

– Cselekedni és nem csak filozofálni róla.

Válassz egy új utat, amit nem fogsz megbánni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *