A nacionalizmus, rasszizmus, az valódi önvalóról való tudatlanság jele ami minden konfliktus forrása a világban

10371385_641046135984667_2862399006882360126_n

Mi köze ennek a témának a jógához? Nagyon is sok!

A jóga ősi szentírásai felvilágosítanak bennünket arról, hogy mindannyiunk valódi azonosság sat cit ananda, aza örökké való lélek és csak a hamis azonosításnak tudható be az, hogy azonosítjuk magunkat ezzel a durva, anyagi elemekből álló testtel, ami ki van téve az idő hatásának és egyfolytában változik.

A Bhagavad gita kijelenti:  “Művelt beszéded mellett olyasmit gyászolsz, amiért nem szabadna bánkódni. A bölcsek nem keseregnek sem a halott, sem az élő felett. Nem volt olyan idő, amikor Én nem léteztem, s öröktől fogva vagy te és ezek a királyok is. A jövőben sem fog megszűnni életünk, létünk végtelen.

Amint a megtestesült lélek állandóan vándorol ebben a testben a gyermekkortól a serdülőkoron át az öregkorig; a halál után is egy másik testbe költözik. Az igazi énét megvalósított embert azonban nem téveszti meg az efféle változás.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=633809070041707&set=a.237959889626629.55033.237834002972551&type=1&theater

Dióhéjban a ez azt jelenti, hogy nem vagyunk ez a halott anyagi test. A test állandóan változik és mégis ugyanannak érezzük magunkat. Van belül valami ami változatlan. Testünk elhagyása után pedig tovább vándorlunk más létformákba. A testi azonosítás illúziójában nagyon sok szerepet eljátszunk ebben az életben. Mint egy színdarab amiben a szereplők teljesen belemélyedve ideiglenes szerepükbe játsszák a kiszabott szerepet.

 

A lélekről szóló tudás megszerzése nagyon fontos ebben az emberi életben!

 

Miért is?  Mert minden problémánk és szenvedésünk, konfliktusunk ebből a hamis azonosításból ered. 

– Én ez a test vagyok. Fehér, fekete, nő, férfi, keresztény, hindu, muzulmán stb.

– Minden ami ehhez a testhez tartozik az enyém.

Elfelejtjük, hogy ez az ideiglenes test és az ahhoz tartozó körülmény csak ideig óráig az miénk és utána megváltozik, legkésőbb a halál után.

Ezért mivel hamisan azonosítjuk magunkat ezzel a hamis én tudattal. Ebben az illúzióban kreáljuk magunk körül a konfliktusaink 90 % át.  

 

A világ problémáinak nagy %-át meg tudnánk oldani azzal, hogy megértjük, hogy kik is vagyunk valójában.

 

A mindennapi ember ezt nem veszi észre, és nem tulajdonít neki jelentőséget, hogy ez a tudás fontos de egész nap panaszkodik a világban kialakult helyzetre ami csak a hamis azonosításból ered. Háborúk, erőszak, éhezés, a természet tönkretétele stb.

Ha az emberiség nem ébred fel és nem szerez információt erről a tudásról, ennek megfelelően, lelki tudatban élve, akkor a világ pusztulásra ítéltetett, mert el fogjuk pusztítani saját magunkat.

Minden bölcs ember aki valami értéket letett a történelemben, ők tudatában voltak ennek a tudásnak. Ők békében éltek önmagukkal és környezetükkel.

pl. Jógik , szentek, filozófusok stb  A mindennapi ember pedig ebben az illúzióban élve nem tudatos arról, hogy nem jó tudatban cselekszik. Ezután pedig csodálkozik, hogy a tetteinek rossz következménye van. Nem tudatos a KARMA filozófiájáról sem ami egy univerzális elv, függetlenül arról, hogy hiszel e benne vagy sem.

http://nitayoga.com/karma-hiszel-benne-vagy-nem/

Milyen érdekes, hogy a jógát gyakorlók akik megtanulják az élet valódi értékeinek filozófiáját, ők békében élnek önmagukkal és a környezetükkel ….

 

Minden embernek a kötelessége megérteni ezeket a csodálatos gondolatokat és ennek megfelelően élni!

 

Szerezz tudást és élj békében!

One thought on “A nacionalizmus, rasszizmus, az valódi önvalóról való tudatlanság jele ami minden konfliktus forrása a világban

  1. az nem probléma úgy változtatom, ahogy és, ahol akarom http://newipnow.com/ jogázol különben?!…én is csináltam, legfőbbképpen harcművészetekkel foglalkoztam judo, karate több irányzat és kung fu/titkos, majdnem szerzetes lettem…hahaha, de hívő lettem közben, ezért szoktam mondani, hogy álltam az ellenkezó oldalon is és ismerem a természetfeletti erőket, energiákat és használni is tudom őket, természetesen mostmár csak az isteni!!!! ISTEN VELEM KI ELLENEM!…bocs ha véletlenül valamit csináltam ellenedben,de nálam nem vagy letíltva ezért szívesen látlak újra az oldalamon, oldalunkon!!!…SZÜKSÉG VAN ÉRTELMES EMBEREKRE!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *