Megvezetett fogyni vágyók

fogyokuraValahogy mindig sokkot kapok, amikor a médiában azt hallom és látom, hogy a fogyni vágyó embereket megvezetik olyan ajánlatokkal, amik nélkülözik az egészséges táplálkozást és mozgást, mégis csodás eredményeket ígérnek.

 

 

ILYEN NINCS! A probléma az hogy mindent lemondás nélkül akarunk elérni!

A mai ember alapvető hibái, melyek túlsúlyhoz vezetnek:

– Többszörösét eszi annak, amire teste fenntartása érdekében szükséges lenne.
– Minőségtelen, finomított, tápanyagban szegény, egészségtelen dolgokat eszik.
– A táplálkozás mennyiségi és időbeli elosztása helytelen.
– Ész nélkül eszik, mindent mindennel kombinálva.
– Mindenek felett pedig LUSTA, és nem mozog.

Szuper! Minden feltételünk adott, hogy komolyan elhízzunk, mindenféle betegségre tegyünk szert, felboruljon a szervezetünk minden létfontosságú működési rendszere, egyensúlya. No és miből élnek a szemfényvesztők?!
Kihasználva az emberek kontrollálatlanságát és lustaságát horror összegért felajánlanak különböző ételeket, étrendkiegészítőket, folyamatokat, amikkel ki tudod kerülni a mozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást:

– Turbódiéta! 2 hét alatt lefogyhatsz x kilót mozgás nélkül. Na erről az ostobaságról már nem is beszélek. Köztudott, mi a hatása annak amikor hirtelen fogysz le, a téma már elcsépelt. Lényeg, hogy semmi tartós eredménye nincs.
– Vegyél be ezt-azt, ami elveszi az étvágyad, leköti a zsírt, bepörgeti az emésztést, stb. Egy természetellenes anyag, ami felborítja a szervezet működését, elvégzi helyetted, amit a testnek kellene. Így arra ösztönzi a szervezeted, hogy még jobban leálljon a természetes anyagcserefolyamatról, függővé téve a testet a bevitt anyagtól, mivel már anélkül nem fogja tudni ellátni anyagcserefunkciót.
– Szívasd le magadról a zsírt! Tök jó, csak épp pár hónap alatt visszarakódik ha nem változtatsz az életmódodon, nem beszélve arról, hogy a szíveden, a belső szerveiden ottmarad a zsírlerakódás. Megint gazdagabb lett egy plasztikai sebész rajtad… :D
– Tegyél magadra drótokat, amik helyetted mozgatják az izmaidat. Hűűű… ez nagyon komoly. Ha valaki kicsit foglalkozik az ayurvédával, akkor tudatos arról, hogy van energetikai rendszerünk is, amire ez az elektrosokk olyan rossz hatással lehet, hogy nem is gondolnánk. Ezek a divatos gépek komoly károkat okozhatnak energetikai rendszerünkben.

Sorolhatnám a számos szemfényvesztő, ideiglenes eredménnyel rendelkező, egészségtelenebbnél egészségtelenebb folyamatot, de elárulom: nincsenek csodák.

A szép külső, az egészséges szervezet és mentális állapot csak egy hosszan tartó, folyamatos egészséges életmód, táplálkozás és mozgás eredménye lehet!

Az egészség nem más, mint egy életmód és egy tudatállapot!

Hogy mit tegyél, hogy egészséges és szép legyél?

– Táplálkozz egészségesen

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=340882202667730&set=a.340882176001066.80848.237834002972551&type=3&theater

– Naponta 5-6-szor egyél, keveset. Este 6 után ha lehet, már ne egyél.

– Sokat igyál tiszta vizet.

– Hetente 3-4-szer mozogj legalább egy órát. Jógázz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *