Sikeres ember – boldog ember III. (A valódi tudás megszerzése)

4d606d98-13d5-4689-a0c3-e6902fc38bc8Az előző részben megállapítottuk, hogy a valódi útkereső, aki meg akarja oldani az élet nehézségeit, és valódi boldogságot keres akkor a valódi tudás után kutat. Már felismerte a problémát és akar változtatni.

De mielőtt tovább is mennénk arra mi is a valódi tudás ami valóban megoldás a problémáinkra, először is vesézzük ki mi is a PROBLÉMA.

 A problémaérzékelésnek is több szintje van a tudat tisztaságának megfelelően. A legalacsonyabb szint amikor a testi szükségleteink miatt aggódunk és azokra próbálunk megoldást találni. Aztán jönnek a mentális , intellektuális , egóval kapcsolatos problémák. Ezek mind materiális síkon megnyilvánult problémák és a gond az ,hogy mindennapok embere ezeket a problémákat akarja megoldani és mivel ezen problémák megoldása reményében várja a boldogságot ezért állandóan csalódott és boldogtalan.

Rossz hírrel tudok szolgálni azoknak akik ezen a szinten , ezen problémák megoldásával keresik a boldogságot. Ha azt gondolom lesz elég pénzem , hatalmam , híres leszek , ha mindig egészséges leszek ha minden rendben lesz körülöttem akkor boldog leszek. Ilyen soha nem lesz! 

 A világ úgy van építve ,hogy mindegy mit szerzel meg ebben a világban, mindent elveszítesz legkésőbb a halál időpontjában. Minden változik egyetlen állapot sem marad csak egy ideig. Mintha egy birodalmat építenél egy mozgó homokra. Van ennek így értelme? Erre építeni mindent hiba. Ennek a világnak négy fő szenvedése van ami alól senki nem kivétel. Születés , öregség , betegség , halál. Buddha mikor lemondott földi királyságáról ezt a 4 fő dolgot látta mint az anyagi világ jellemzői ami aggodalmat okoz az ahhoz ragaszkodó élőlénynek.

Valóban mondhatsz magadnak valamit amit holnap elvesznek? Üres kézzel jövünk és üres kézzel megyünk és mivel közben is minden változik a változó dolgokhoz való ragaszkodás miatt is folyamatosan szenvedünk.

Amíg nem szerzed meg amit akartál azért aggódsz , amint megszerezted azon aggódsz mikor fogod elveszíteni. Az élőlény örökös aggodalomban van ennek kapcsán boldogtalan.Itt a probléma amikor a boldogságunkat a materiális szinten megnyilvánuló boldogsághoz kötjük. Zsákutca.

Amikor egy intelligens élőlény ezt felismeri , akkor lép az önmegvalósítás , a yoga útjára amely valódi tudás ad és megoldást egy tökéletes helyzethez. Felismeri ,hogy ez itt nem jó és keres ,hogy van e jobb.

és van … 

 folyt. köv.

https://www.facebook.com/notes/kiss-zolt%C3%A1n-nitai-yoga-/sikeres-ember-boldog-ember-iii-val%C3%B3di-tud%C3%A1s-megszerz%C3%A9se-/460377087384907

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *