Rendszeresség a jógában

Yoga-Art-5

Sokan mikor jönnek hozzám jógázni, és ennek kezdik érezni a kedvező hatását az egészségükben, szellemi és lelki állapotukban, teszik fel a kérdést, milyen gyakran kell jógázni, hogy ezek a hatások megmaradjanak, esetleg fejlődjenek.
De mik is ezek a hatások?
Már az első óra után érezni fogod, hogy át lett mozgatva minden porcikád, ellazultál és kellemesen elfáradtál – akár csak egy jó masszázs után. Ahogy többet gyakorolsz, vitálisabb leszel, jobban alszol. Könnyebben mozogsz, nem fájnak annyira a beállt, bemerevedett izmaid.

Egyszerűen csak jobban érzed magad a bőrödben.

Ezeket a hatásokat szinte minden vendégem említi már az első óra után. Fenntartani őket már annál nehezebb. A rendszeresség – mint minden másban –, itt is fontos. Szoktam mondani: jógázni minden nap lehet. Nem feltétlenül kell eljönni a stúdióba, gyakorolhatsz DVD-ről otthon, rövidített formában. (http://nitayoga.com/shopdvd/) A stúdió azért fontos, mert ott tanulod meg az ászanák pontos kivitelezését, és ott a csoportszellem jobban inspirál.

Heti 3-4 alkalommal hihetetlen módon lehet fejlődni. De ehhez akaraterő kell. Rávenni magad arra, hogy menj, és csináld. Viszont nagyon meghálálja magát a dolog.

A nyugati ember hibája, hogy nincs ideje magára. Más dolgok fontosak, és lusta is. Szeretnénk eredményt, de nem akarunk érte áldozatot hozni. Minden azonnal, gombnyomásra kellene…
Sajnos az értékes dolgok nincsenek ingyen ebben a világban. Ha igen, akkor az legyen gyanús!

Az egészségünk a legnagyobb érték, és fenntartani vagy visszaszerezni sok munka. De mikor megtörténik, az csodás, és igazán majd idős korunkban lesz szembetűnő, mennyivel jobban érezzük magunkat a bőrünkben kortársainknál.

Tehát ne légy lusta! SZÁNJ RÁ 3 HÓNAPOT AZ ÉLETEDBŐL, és gyere heti 4 alkalommal jógázni. A hatás garantált.
Biztos vagyok benne, hogy azt fogod érezni, ez szükséges az életedben, és folytatod.

Az egészséges élet egy életmód. A mozgás ugyanúgy beletartozik, mint az evés. A test egy gép, amit karban kell tartani, és a jóga a legjobb módszer a karbantartásra.

https://www.facebook.com/notes/kiss-zolt%C3%A1n-nitai-yoga-/rendszeress%C3%A9g-a-j%C3%B3g%C3%A1ban/441350929287523

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *