”Ebcsont beforr“- regenerálódás intenzív jóga mellett

röntgen

Elgondolkodtató megvalósításaim voltak az elmúlt pár hétben az orvosi vizsgálatok miatt. Mivel gyerekkorom óta mozgok és egészségesen élek , jógázom ezért soha nem is járok orvoshoz, és ennek következtében nem is voltam különböző vizsgálatokon. Sok előadást tartok a jógatanfolyamon a diákoknak arról, mi is az egészséges életmód és hatásai a jógával kiegészítve, de sosem jártam utána, hogy ez valóban igaz-e rám. persze a jó hatásait érzetem, de nem voltak orvosi adatok bizonyítéknak.

Jómagam 24 éve vagyok vegetáriánus, soha életemben nem ittam alkoholt, és nem fogyasztottam semmilyen drogot.

Másfél hónapja eltörtem a csuklóm egy biciklizés közben. Szerencsétlenül érkeztem egy apró bukásnál.

Az orvos darabos ízületi típusos törést állapított meg, ami legtöbb esetben soha nem jön rendbe teljesen. A 50 -70 % mozgáskorlátozottságát jelenti a csuklónak. Szerencsére a műtét alatt olyan jól sikerült mindent összerakni, hogy szinte tökéletes lett az eredmény. Szépen vissza tudtak rakni mindent, igaz, csavarral és lemezzel rögzítve. Köszönet az orvosoknak!

Most már csak rajtam múlik, milyen hamar hozom vissza az eredeti állapotába.

De amiért is írok róla, az az, hogy az orvosok meglepően tapasztalták a regenerálódási eredményeimet.

Az első dolog az volt, hogy 30 órát kellett várnom a műtét előtt mire rám került a sor, és még műtét előtt elkezdtek összetapadni az ízületi darabok és, kezdett viszketni a kezem, ami a gyógyulás jele, és minimum egy hét után szoktak jönni ezek a szimptómák a gyógyulással.

Aztán műtét után kaptam egy gipszet amit két hét után levettek. A varrat szedésnél a doki meglepődött milyen szépen begyógyult a vágott sebem 10 nap alatt.

A legmeglepőbb dolog viszont tegnap történt amikor is 6 hét után ki kellett venni a képen látható kicsi drót darabot a holdas és sajka csontból. Ez általában egy könnyed mozdulat egy kicsi bemetszés után.

Az orvos 15 percen keresztül küzdött másik két segítővel akik a műtőasztalra nyomták a csuklóm teljes súllyal és a doki 2 kézzel cibálta a drótot egy nem kis fogóval. ’5 perc kőkemény küzdelem árán az ég megkegyelmezett nekem és a dokinak is és végre kijött. Azt mondta a doki , hogy ilyet még a praxisában nem tapasztalt , hogy valakinek 6 hét alatt így beépült egy drót a csontjába. Azt mondta hogy olyan volt mintha 6 hónapja benne lenne vagy valami menetes csavart kellett volna kivennie húzva.

Az emberi test csodálatos ha vigyázunk rá.

Végkövetkeztetés: az egészséges életmód és az intenzív jóga a test csodálatos regenerációját biztosítja.

4months

https://www.facebook.com/notes/kiss-zolt%C3%A1n-nitai-yoga-/-ebcsont-beforr-regener%C3%A1l%C3%B3d%C3%A1s-intenz%C3%ADv-j%C3%B3ga-mellett/467674096655206

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *