A mai ember betegsége, hogy mindent lemondás nélkül akar elérni

lusta2Sokan jönnek hozzám jógázni különböző célokkal. Vendégeim szeretnének egészségesek lenni, szép, formás alakot nyerni, kiegyensúlyozott állapotot elérni. Látják a jóga csodás eredményeit, de az emberek 95%-a nem kitartó. Rövid idő után még akkor is feladják, mikor látják nap mint nap a pozitív hatásokat.

Első óra után, mikor azonnal érzik, milyen intenzív az óra, egyből jön a kérdés: “Mit gondolsz, milyen gyakran kellene csináljam, hogy…”
Azt szoktam mondani, hogy szánj rá az életedből 3 hónapot, amikor hetente 3-szor végigcsinálod az órát. Utána nem lesz kérdés, hogy milyen eredményes a változás kívül-belül.

Aztán mégis elindul a csata az elmével, a lustasággal, az időhiánnyal… És mindig van indok, amiért azt mondja az ember, hogy ez most nem megy. “Nincs időm, türelmem kivárni az eredményt, inkább belefogok valami másba!”

A jógának van minden mozgásforma közül a legcsodálatosabb hatása. Az összes sport – amint elmész a profizmus felé – tönkreteszi valamidet. A jóga ezzel ellentétben megfiatalít, és egészségessé tesz, minél többet csinálod, és erre ott a sok példa, akik idős korukra elképesztően néznek ki, és egészségesebbek, mint valaha. De mindez azért történt, mert kitartóak voltak.

10-20 év jóga megváltoztatja az életed. 50 évesen is jól nézel ki, és nagyszerűen érzed magad a bőrödben.

Az egészségnek, a szépségnek és a belső egyensúlynak megvan az ára. Az egészség egy életmód. Nem csak egy ideiglenes dolog, amit egyszer megszerzünk, aztán úgy marad. A test egy finom gépezet, ezért karban kell tartani. Ha ezt nem teszed, akkor az visszaüt. Lehet, nem akkor, míg fiatal vagy, de később biztosan. Addig kell mindezt átgondolnunk, míg még nem kell vért izzadni azért, hogy visszaszerezzük egészségünket. A hirtelen jött nagy eredményeket meg felejtsd el (lefogysz 10 nap alatt / erős leszel 3 hónap alatt / ezt beveszed, és meggyógyulsz, …). Akik ilyeneket mondanak, azok mind csalók. De sokan ezt akarják hallani, és engedik becsapni magukat…
Át kell gondolni az életüket, és hogy mit szeretnénk a jövőben.

Szánj időt magadra, és az életed lassan pozitív irányt vesz!

NAMASTE!

 

https://www.facebook.com/notes/kiss-zolt%C3%A1n-nitai-yoga-/a-mai-ember-betegs%C3%A9ge-hogy-mindent-lemond%C3%A1s-n%C3%A9lk%C3%BCl-akar/439956789426937

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *