Pénz, hírnév, siker… mind csak katalizátor – kihozza, ami benned rejlik…

Sokszor találkozunk olyan hamis felfogásokkal főleg spirituális körökben, hogy a pénz, a hírnév, a siker mind materiális dolog, és kedvezőtlen a lelki élet szempontjából, mert leköt az anyagi világhoz, és nem enged fejlődni a spirituális téren. Igen, ez igaz, ha te még egy nem vagy erős személyiség, és a lelki életed nagyon labilis, vagy épp esetleg semmi spirituális tudásod nincs, akkor ezek a dolgok lehetnek akadályok vagy eltérítő körülmények.
Ezért lehet azt mondani, hogy a gazdagság, a hírnév, a siker mind csak katalizátor, és kihozza belőled azt, ami mélyen benned van.
Ezek az energiák nem jók, és nem rosszak. Attól függ, hogyan használod őket. Ha a személyiséged erős, letisztult, és tudással rendelkezel arról, mi az élet értelme és célja,
akkor amint szert teszel ezekre az eszközökre a a jó karmádnak köszönhetően,
arra kell őket használnod, hogy helyes célt találj nekik, és valami olyat vigyél véghez, ami kedvező mindenkinek, így ez neked is csodálatos karmikus jövőt hoz…
Ha valaki kimagaslóan gazdag, befolyásos, sikeres, szép, akkor előző életeiben biztosan nagyon sok jót cselekedett, ezért ebben az életében élvezheti ennek a gyümölcsét.
Viszont ha ebben az életében tényleg csak élvezi ezeket, és semmi olyat nem tesz ami újra generálja ezeket a jó karmákat, akkor előbb utóbb ez a jó karmikus kredit elfogy,
és ugyanott találja magát az ember, mint azelőtt, vagy rosszabb helyzetben.

Tehát ha rosszul használod az energiákat, akkor az a bukásodat is okozhatja, ha pedig jól, akkor a felemelkedésed. Kétélű fegyver. Sőt, mondhatni, ha nincs tudás, és gyenge a személyiség
vagy akit elbűvöl a materialista élet csillogása, ami leköt bennünket ebbe a világba, akkor kifejezetten rossz, ha rendelkezel ezekkel a dolgokkal. Ne felejtsük el ! Ebben a világban minden jön és megy és minden ideiglenes ! Előbb utóbb elveszíted ezeket a dolgokat. Legkésőbb a halál pillanatában mindent itt kell hagynod. Következő életed pedig az alapján fog megvalósulni ahogy ezt az életed élted.

Ha helyesen használtad az életed kellékeit akkor felemelkedsz. Ha nem akkor újra visszasüllyedhetünk kedvezőtlen körülmények közé.

Fontos dolog, hogy az életünk alkotó elemei azokat a célokat is szolgálják amik magunk és környezetünk fejlődését is szolgálják mind anyagi és spirituális értelemben is. Mert eljön az a nap amikor már csak az számít, hogy mit tettél és mit nem.

Inspiráció , helyes útmutatás , jó példa, szép eredmény.

Kapcsolódó jegyzetek :

https://www.facebook.com/notes/kiss-zolt%C3%A1n-nitai-yoga-/karma-hiszel-benne-vagy-nem-/439955726093710

Yoga mint jó karmát eredményező cselekedet :

 https://www.facebook.com/notes/kiss-zolt%C3%A1n-nitai-yoga-/yoga-will-save-the-world/435762539846362

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *