Tudna fogyasztani a jóga?

A válasz nagyon komplett. A föld legősibb mozgásművészetéről beszélünk. Nem egy mai kreáció, és ha megfigyeljük rengeteg más mozgás a jóga elemeire épül. (Gyógytorna , RG , pilates, és még sorolhatnánk.)

Nézzük a Jógát zsírégetés szempontból.

Ha a jóga-vinyásza gyakorlatsort végezzük ..azaz az ászanák folyamatos egymásutánját , akkor észrevesszük hogy a pulzusunk végig zsírégető intervallumban van . Ha szépen , pontosan , szabályosan végezzük a gyakorlatsort akkor másfél óra alatt 3 órányi futás kalóriaértékét égethetjük el. Kedvező hatás pedig hogy közben nem mennek tönkre az ízületeink sőt megerősödnek és helyükre kerülnek , kilazulnak .

A jóga statikus nyújtás …ami pedig lúgosítja a testet ellentétben az összes más sporttal ami savasítja a testet. Minden lúgosító dolog hozzájárul a fogyáshoz.

A jóga méregteleníti a testet …pláne a fűtött teremben végzett jóga. A testben van 3 fajta testi tűz …. az emésztés tüze , a sejtszintű tüz ( sejtanyagcsere ) és az öregedésünket szabályozó tűz. A jógavégzése közben ezeket a tüzeket felélesztjük ami kiégeti a szervezetünkben lerakodott amát ( szennyeződéseket , mérgeket , zsírt )

A jóga-ászanáknak pedig rengeteg olyan hatása van amely javítja szervezetünk működését , masszírozunk sok szervet , gyorsítjuk az anyagcserét , beindítjuk a nyirokrendszer működését , pajzsmirigyet beállítjuk stb.

A jóga egyensúlyozó gyakorlatainak végzése közben harmonizáljuk a 2 agyféltekét , ezzel oldjuk a stresszt aminek hatása hogy elégedettek és kiegyensúlyozottak vagyunk ….ennek a hatása hogy szervezet tudati szinten nem akar raktározni …nem vágyik stabilitásra …. plusz ” örörmöker ” akár evés formában .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *