A jógáról

Manapság a jóga rendkívül népszerű, többek között a jótékony hatásai miatt. Hozzám a terembe rengeteg olyan ember jön a ki nem sportol , ülőmunkát végez és olyan akik nagyon komoly szinten végeznek valamiféle mozgás vagy sportot. Érdekes tapasztalat hogy a jóga mindenki számára biztosít valamilyen pluszt.

Akik nem mozognak rendszeresen azok arról számolnak be az órák után hogy olyan mintha újraszülettek volna . Átmozgatták a beállt izmaikat ízületeiket , kellemesen elfáradva mégis feltöltődve érzik magukat. Elhagyják egy idő után a masszőrt , jól érzik magukat a bőrükben , kipihentebbek , kevésbé stresszesek , vitálisabbak , jobban tudnak figyelni a munkájukra.

Persze jönnek olyanok is akik mondhatni profik a mozgásuk terén, balettművészek az operából, táncosok a színházakból, artisták a cirkuszból, harcművészek akik komoly szinten űzik a saját mozgásformájukat. Ők pedig arról számolnak be hogy tökéletesedik a mozgásuk, jobban lelazulnak, a koncentrációs képességük megnő, növekszik a kondíciójuk, rehabilitálódnak a sérüléseik stb.

A jóga tehát mindenkinek ad valami extrát.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *