Vegán protein

IMG_20141209_214613Már 3 ízben is elérhető: vanília, csokoládé, chai (fahéjas fűszerkeverékkel)

Nyírfacukorral és steviával édesítve.

vegan protein_VANILIA 400gvegan protein_CSOKIS_400gvegan protein_CHAI_400g

 

 

 

 

 

Megvásárolható a következő helyeken:

Kapható 49 Hipermarket (nagy)Tesco áruházban az ország egész területén! Érdeklődj a hozzád legközelebb lévő hipermarket áruházban, és ha nincs, akkor jelezd a lefogyást a vevőszolgálaton, mert akkor már elfogyott. A sport vagy a bio osztályon találhatod a terméket!

10257046_354164241430588_7387754051697186875_n

Mediline:  http://www.mediline.hu/

A Mediline letölthető terméklistáján a 8513.termék!

http://www.mediline.hu/index.php/aruhazaink/termekeink

——————————————————————————————————————–

Herbaház:  http://www.herbahaz.hu/

A herbaház magánvásárlói webáruháza:

http://www.herbahaz.hu/pages/maganvasarloknak/?typ=0

A herbaház viszonteladói webáruháza:

http://www.herbahaz.hu/pages/viszontleadoknak/?typ=1

A Herbaház webáruházának közvetlen linkje a termékhez:

http://www.herbahaz.hu/termekek/?skat=1031

——————————————————————————————————————–

VISZONTELADÓI INFORMÁCIÓK: http://www.biopont.hu/hu/kapcsolat

Jó tanács vidéki érdeklődőknek! Ha a városodban még nem lehet kapni a Vegán proteint, akkor rendeljétek meg a hozzátok közelben lévő bioboltban. Ők beszerzik majd a Herbaházból, vagy a Mediline-ból

——————————————————————————————————————–

TERMÉKLEÍRÁS:

A Vegán protein egy 100%-ban növényi eredetű, rizsből és borsóból készült, kizárólag természetes úton nyert fehérjéket tartalmazó, mesterséges édesítőszerektől mentes, magas fehérjetartalmú italpor.

Teljesen cukor- és mesterséges édesítőszer-mentes, stevia növényi édesítőt tartalmaz.
Kiváló aminosav-összetétele miatt csodálatosan alkalmas az izomépítésre. Rendkívül magas a szükséges tápanyagok felszívódási  hatékonysága, és generalizáló hatású.

Kiknek ajánlott: a Vegán protein nem csak vegán vagy vegetáriánus sportolóknak ajánlott, hanem mindenkinek, aki híve a természetes és egészséges táplálkozásnak és a húsmentes étrendnek. Kiválóan kiegészítheted a vegetáriánus táplálkozás esetlegesen fehérjeszegényebb lehetőségeit.

 • Különböző gabona- vagy tejtermék-intoleranciától szenvedő, érzékeny vegetáriánusoknak,  akik nem tudják bevinni az ilyen forrásból származó fehérjéket.
 • Azoknak, akik fogyni szeretnének, de el akarják kerülni az izomveszteséget.
 • Sportolóknak, akik az alacsony szénhidráttartalmú fehérje bevitelével szeretnék izomzatuk zsírszázalékát csökkenteni, és elkerülni a mindenféle kemikáliákat tartalmazó, kétes tartalommal rendelkező étrend-kiegészítőket.

Miért kiváló a rizs-borsó protein mix:

Rizsprotein: A sima főtt rizsben csupán 5-7% protein van. A koncentrált rizsproteint úgy állítják elő, hogy a teljes barnarizst lisztté őrlik, és vízzel keverik. Utána természetes enzimeket adnak hozzá, hogy lebontsák és kivonják a szénhidrátot és a rostot a masszából, és csak a fehérje maradjon. Mivel a folyamat enzimek segítségével zajlik, a hőmérsékletet alacsonyan kell tartani, hogy az enzimek aktívak maradjanak. Az alacsony hőmérséklet és a vegyszermentes feldolgozás meggátolja az aminosavak denaturációját, ami a szója és tejtermékek feldolgozásánál gyakran bekövetkezik. A végtermék 80-90%-os tisztaságú, hipoallergén, könnyen emészthető protein. Négy óra múltán a test a bevitt rizsprotein több, mint 86%-át megemészti, miközben a szója esetében ez csak 57%. Végeredményben a rizsprotein biológiai értéke 70-80 között van, a fehérjehasznosulás 76, a teljes felszívódás aránya pedig majdnem 98%. Megjegyzés: A rizsprotein nagy arányban tartalmazza a cisztein és metionin aminosavakat, de kevés benne a lizin, ami negatívan befolyásolja biológiai értékét. Ha megemeljük a lizin-tartalmát, akkor biológiai értéke drámai módon megnő.
Borsóprotein :Amikor az ízlésről van szó, akkor több embernek van baja a borsóprotein “gondolatával”, mint a rizsproteinével. De a valóságban a borsóprotein nagyon lágy, kellemes édes ízzel rendelkezik. Az egyik legjobb ízű fehérje. A borsóprotein a sárgaborsóból kivont koncentrált természetes protein. A borsóprotein koncentrálásához vízalapú eljárást alkalmaznak, ami által a végtermék nagyon “természetes” lesz.

A rizs- és borsóprotein kedvező keveréke

Ahogy fentebb említettük, a rizsproteinben magas a cisztein és metionin-tartalom, míg a lizin kevés. A sárgaborsó-proteinben viszont kevesebb a kéntartalmú cisztein és metionin, viszont sok a lizin. Ennek következtében, a rizs- és borsóprotein együttes használatával a protein-hasznosulási arány vetekszik a tejtermék- és tojásalapú proteinével, anélkül, hogy allergiás reakciókat váltana ki. Emellett a borsóprotein textúrája meglágyítja a rizsprotein “karcos” jellegét. A rizsproteinhez hasonlóan, a borsóprotein is hipoallergén és könnyen emészthető.”

facebook bejegyzés: https://www.facebook.com/notes/kiss-zolt%C3%A1n-nitai-yoga-/mi%C3%A9rt-kiv%C3%A1l%C3%B3-a-rizs-bors%C3%B3-protein-mix/538739679548647

információ: nitaiprana@gmail.com

IMG_20141209_214613

3 thoughts on “Vegán protein

 1. Tiszteletem!

  Érdeklődni szeretnék a növényi fehérje porok pontos (INCI) összetételéről valamint az összetevők származásáról (vegyszermentes gazdálkodás, bio, stb.).
  Amennyiben megfelelőnek tartjuk, szívesen forgalmaznánk méregmentes termékeket forgalmazó webáruházunkban (http://bionom.hu/biobolt.html?evp=45).

  Köszönettel!

  Schnörchné Bényi Bernadett
  Termékfelelős
  Válogatott Bionom Termékek Kft.
  Tel.: +36 70 6706850
  Web: berni.antalvali.com

 2. Kedves NitaYoga!

  Nagyon jó barátnőmtől hallottam a fehérje porukról. Érdekelne a termék pontos összetétele. Illetve ki a gyártó?

  Köszönettel,

  Bardocz Imola
  30-643-98-09

 3. Sziasztok!

  Még a múltkor rendeltem a vegán proteinből de még csak mostanság kezdtem el fogyasztani.Meg kell mondjam hogy nagyon finom,csak az a baj hogy az adagolásáról sehol nem találtam információt.Tudnátok ebben segíteni?
  Előre is köszönöm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *