ONLINE TRÉNINGEK, KÉPZÉSEK

A jógaoktatás felelőssége nagy! A jógaoktató, nem csak edző, nem csak terapeuta, hanem egy személy aki ismeri a jóga autentikus, spirituális tudományát, filozófiáját, életmódját és a jóga testi és lelki, önismereti aspektusait is alkalmazva a teljes tudományt, művészetet adja át, ahogy az van!

Egyéni online jógafilozófiai továbbképzés részletei:

A konzultációk online, pl facebook video chat vagy skype-on keresztül történnek. Az előadó és a hallgató által előre leegyeztett időpontokban. Konzultáció időtartama általában  2 óra, Téma az egyén érdekődéshez igazított. Az online anyagok a Nitayoga Academy Filozófiai előadói mesterképzésének anyagai.

Témák például: A jóga eredete, jelentése, hiteles forrásai, önvaló definiciója, reinkrnáció, karma és karmatisztítás működése, jógarendszerek elemzése és részletei, életmód és tudat kapcsolata , szadhana felállítás.

5. alkalmas kurzus:  55000 ft

10. alkalmas kurzus  90000 f

15. alkalomból álló nemzetközi előadói  YAI oklevelet tartalmazó kurzus 200.000

Információs eléhetőség: nitaiprana@gmail.com, 06 20 3643711

Fizetés banki átutalással az konzultáció előtt megjegyzésben név, és ‘tanfolyam’ címszó.

Számlaszám: Kiss Zoltán Unicredit 10918001-00000052-07860004

Miért is van erre szükségem mint jógaoktató vagy komoly gyakorló?

Jógaoktató képzés vezetőjeként (http://nitayoga.com/oktatokepzes/) sokan fordulnak hozzám tanácsért, merre induljanak el az egymást érő lehetőségek között.Első kérdésem az illetőhöz mindig az: Mit keresel? Ha valaki egy valódi, autentikus forrásokon alapuló jógarendszert szeretne tanulni, akkor bizony nagyon kell tudnia azt, hogyan ismerheti meg. A „modern”, nyugati világ is felismerte már a jóga folyamatának évezredeken keresztül működő csodás testi, mentális, és lelki hatásait, ami persze csupán mellékterméke a jógának. A hiteles jógaoktatásnak fel kell fednie a jógázás valódi céljait, ami egyfajta spirituális önmegvalósítás is, amely magában hordoz egy pozitív személyiségváltozást és egy egészségesebb, tisztább életmódot is. Mindamellett nem spekulatív „tudásanyagon” alapszik, hanem az ősi jógaszentírások végkövetkeztetésein és útmutatásain. Ha a képzés, amit választottál, ezeken az alapokon fekszik, akkor valóban jógaoktatóvá válsz.

A nyugati világ sekélyes, materialista közegében tiszta tanításokat, irányzatokat nagyon nehéz találni, mivel az igények is sekélyesek és materialisták. Ezért egymás után tűnnek fel a mindenféle „jógák”, képzések,amik főleg a jóga melléktermékeinek hangsúlyozásával próbálják bevonzani az embereket. Hangsúlyozzák az egészséget,szépséget, a kiegyensúlyozottságot, ami mind lehet egy sikeres materialista élet alapja is, ugyanúgy mint egy sikeres lelki élet alapja. Nem is azzal van gond, hogy a jóga kedvező élettani hatásait hangsúlyozzák, hanem az, hogy emellett elrejtik, vagy legtöbb esetben ők sem tudják a jóga valódi céljait,ami egy magasabb tudati szintre való emelkedés és egy más, pozitívabb látásmód kialakítása ebben a világban.

Hallgass bele egy előadásba!

 

Pár ehhez csatolható jegyzetem ezt kicsit bővebben kifejti itt:A jóga valódi célja: http://nitayoga.com/blog/2013/09/29/a-joga-megkozelitesei-es-valodi-celja/

A jóga és egy pozitív szemléletváltás: http://nitayoga.com/blog/2013/09/29/joga-inspiracio-az-eletmod-es-szemleletvaltasra-ami-megvaltoztathatja-a-vilagot/

A jóga és a személyiségfejlesztés: http://nitayoga.com/blog/2014/08/27/a-joga-a-szemelyisegfejlesztes-tokeletessege/

Miért is veszélyes az, hogyha valaki nem tudja a jóga valódi célját? Mert a jóga is olyan, mint egy kés: lehet vele gyógyítani és lehet vele ölni. Attól függ, kinek a kezében van. A jóga nagyszerű eszköz arra, hogy emberek csodás személyiséget fejlesszenek ki, egy pozitív hozzáállást a világhoz, és sok jó tulajdonságot. Ami azt jelenti, hogy egy szép világot építenek.A veszély az az, amikor a külsőségekre helyeződik a hangsúly, és a jó tulajdonságok helyett a rossz tulajdonságok erősödnek fel, mint hamis ego,büszkeség, önzés, irigység, mohóság stb.

A jóga természetesen meg fogja neked adni azokat a pozitív dolgokat,mint egészség, jó közérzet, mentális nyugalom, sőt rengeteg nem közönséges tulajdonságot is, de a kérdés, hogy ezeket a tulajdonságokat pozitív fejlődésre fogjuk használni vagy arra, hogy becsapjunk embereket, kihasználjuk őket pénz, hamis elismerés érdekében.Ezért fontos, hogy milyen képzésen veszel részt. Hogy mi fog fejlődni. Leszel egy „sportjógi” vagy egy „gyógytornászjógi” vagy valami extra tornászi kepésségeket fejlesztő „akrobatajógi”.Szóval még egyszer kihangsúlyozom, ezekkel a dolgokkal nincs semmi baj, ha ezek mellett a felületes, átlagembert vonzó dolgok mellett ott lesz a valódi tanítás is.Ha nincs ott, akkor sajnos egy olyan autót veszünk, ami lehet, kívülről gyönyörű, de amikor kinyitod a motorháztető, látni fogod, hogy nincs benne motor, és így nem is jutsz el vele sehová.

Folyamatosan működő 200 órás Yai hatha jógaoktató képzés része

leteinek linkje: http://nitayoga.com/oktatokepzes/

Időszakos tréningjeink:

200, 100 órás ayurvédikus jógaterapeuta képzés

200, 100 órás gerincjóga oktatóképzés 

A hatha jógaoktató képzés vizsgaórája:

Ászanaigazítás:

Egy kis Ayurvéda:

Táplálkozás alapelvei:

Jógafilozófiai előadások: