Univerzális korszakok váltakozása. Milyen korban élünk?

A születésünk, a halálunk, az egész életünk az idő és térben történik. Ha egy emberi lény megérti az idő jelentőségét, Az idő szabályait, törvényeit, az idő dharmáját és ezzel összehangolva él, ő jaya és vijaya, azaz sikeres ebben az létben és sikeres a következő életében is. Ha valaki nem tudatos az idő működéséről, azt az élet összetöri.

Az élet csak az idő játéka. Az ősi indiai bölcsek, látók, tudósok nagy figyelemmel vizsgálták az időt. Ez a bolygó egy köztes közeg köztünk és a naprendszer között. Ahogy a bolygó forog, úgy változnak a napszakok. A bolygók forgása szoros kapcsolódásban van az emberi testtel, működéssel, energiával és sorssal. Ha valaki nem érti meg ennek a működését, az örökkévalóan forog ebben a rendszerben. Amint túl sokáig pörögsz egy rendszerben, egy idő után már nem tudod merre tartatsz.

Az ősi asztrológiai írások, hora-sasztrák, amiket nagyjából 15000-25000 évesnek tartanak, beszélnek a fény sebességéről.A fény sebessége 2202 Yojana egy fél nimeshában.1 yojana megközelítőleg 9 mérföldnek fele meg.1 nimesha 16/75 része egy másodpercnek.2202 yojana x 9 mérföld x 75/8 nimesha: 185.794 mérföld/ másodperc.15000 évvel ezelőtt erre jutottak a bölcsek Indiában, milyen érdekes, hogy napjaink tudósai 186.000 mérföld / másodpercet állapítottak szintén meg rengeteg kutatás eredményeképpen.

Az emberi szervezet és a naprendszer működésének megfigyelésével jutottak ide az ős-bölcsek. A távolság a bolygónk és a nap, a bolygónk és hold között, emellett ahogy a föld forog és amilyen hatása van ennek ránk, ezeket vizsgálták.

A nap belső átmérőjének 108-szorosa pontosan ugyanannyi mint a föld és nap távolsága. Ez is megegyezik a mai tudósok vizsgálati eredményével. A Hold átmérőjének 108 szorosa is azonos a föld és hold a távolságával. Sok hasonló példát lehetne még felsorolni, de ezeket vizsgálva oda jutunk, hogy az emberi test és a kozmosz működése milyen mélyen összekötött. Ahogy megfigyeljük, amint a föld forog, a tengelye kicsit megbillentett, emiatt a fogás tengelye egy kört rajzol le. Az az idő ami alatt a föld tengelye megrajzolja a teljes kört, az 25.920 év. Ami egy teljes köre a korszakoknak.

Ha a 25.920 évet elosztjuk 60-nal, azért hatvannal mert hatvan a száma a perceknek és hatvan a pulzus szám is egy perc alatt ha valaki egészséges.25.920 / 60 : 432. Ez a szám sok más ősi spirituális kultúrában is feljön, mint fontos szám. Miért is fontos ez a 432. szám?

A szívverésünk az 60 percenként.Szorozva 60-nal egyenlő 3600 / óra x 24 : 86400-at ver a szíved naponta ha egészséges vagy. Ezt ha elosztod kettővel, az ismét 43200.

Nézzük a lélegzetvételt. Egy átlag ember percenként vesz 15 levegőt nem megterhelt állapotban. Ha valaki intenzív spirituális sadhanát végez, akkor ez lehet percenként 12.Ha 15 lélegzetet veszel perceként az 900 óránként. Egy nap alatt az lesz 21.600.Egy tengeri mérföld ami 1852 méter, a földünk 360 fokos, egy fokot 60 percnek számítanak, Egy fokot 60 percnek számolnak ami egy tengeri mérföld. Ha a bolygó kerületének az pontosan 21.600 tengeri mérföld, ugyanannyi mint amennyi levegőt veszel egy nap. Ha összehangolt vagy az univerzum működésével, akkor minden a helyén lesz az életedben.

Az idő nem egy koncepció ami a fejünkben kifejlesztettünk, hanem egy univerzális tényező ami alapján létezünk. A yoga bölcsességében alapvetően tárgyalják az idő szubsztanciáját mint a korszakok váltakozásának behatásai az emberi társadalomra és az egyéni emberi életre, fizikális, mentális, spirituális fejlődésre. Tehát azért vizsgálják ezt a rendszert az ősi bölcsességek, mert ha ezzel nem vagyunk összhangban, nem jutunk messzire. Ha az emberiség képes összhangban élni az univerzális idővel, akkor beteljesítheti azokat a tökéletességeket amire teremtetett.

Ha megvizsgáljuk, hogyan kering a bolygónk, a jógikus csillagászat szerint a föld egy nap körüli körben járása, 27 részre, naksatrára bontható. Egy naksatra 4 részre, pada-ra, „lépés“-re bontható. Amit ha összeszorzunk az 27×4 egyenlő 108. Ez a 27 naksatra megegyező a hold teljes körének, arculatainak számával. Teljes holdciklus számával. Purnamitól amavasyáig és amavaysától purnamiig. Amíg a föld a nap körül forogva megtesz egy naksatrát, addig a hold megtesz a föld körül egy fél kört, ahogy megteszi a második naksatrát, a hold befejezi teljes körét a föld körül. Ez a mozgás teljes mértékben megegyezik az emberiest tervezettségével. Pl Női ciklus, 27.55 napos időtartama egészséges nő esetében. Ez a férfiak testében is történik de másképp, nem olyan láthatóan és egy nagyobb egységben. Itt látható, hogy a pinda, azaz mikrokozmoszunk, testünk, ugyanazon a rendszeren működik mint a makrokozmosz. Mindkettő ugyanazt a játékot játssza. Kérdés ilyenkor kinek kell játszani, kinek a játékát.

Amikor a Kuruksetrai csata után , Krisztus előtt 3102 ben ( 5124 évvel ezelőtt ), Krisna eltávozott, akkor kezdődött a Kali Yuga. A naprendszerünk szintén kering egy “szuper nap” körül, ami egy magasabb szféra része az univerzumban. A naprendszerünk egy ilyen teljes kört 25920 év alatt jár be. Ebben az epileptikus körben az univerzális „klíma-változás“ forrása, ami ez a „szuper-nap“, nem középen helyezkedik el, hanem valamelyik oldalán az ellipszisnek amit a naprendszerünk leír körülötte. Tehát ennek a „szuper-nap“-nak a naprendszerünktől mért távolsága befolyásolja a földi korok változását és az abból fakadó körülményváltozást. Amikor a naprendszerünk a „szuper-nap“ közelébe ér, az éteri energiák sűrűsége megnő a földi szférákban és az földi lehetőségek, körülmények, képességek jelentősen megemelkednek, ami a Satya yugát, aranykort idézi elő. Amikor a naprendszer eltávolodik ettől a szférától és elér a legtávolabbi pontba, ott kezdődik a Kali yuga, vaskor, amiben minden degradálódik

Ha egy teljes cirkuláció körbeér, annak ideje 15920 év. ennek a fele 12960 év ami lefedi a 4 korszak felét. A korszakok elosztása a fent megosztott képen látható, hogy elképzelhesd.A korszakok ideje egy fél időszakban a legközelebbi ponttól elérve a legtávolabbi pontig. 12960 év. Aztán ez indul vissza a Legközelebbi pontig. Ez összesen 25920 év.5184 év a Szatya yuga3888 év a Tréta yuga2592 év a Dvaparayuga1296 év a KaliyugaA Kali yuga kezdete volt Krisna eltávozása idején 5114 évvel ezelőtt.Most 2021 írunk. 2082-ban fejeződik be a Dvapara yuga és kezdődik egy Tréta yuga ami egy sokkal emelkedettebb tudatállapotú és körülményű emberiség léte lesz. természetesen a transzformáció a régi rendszerek bukásával, és nem fejlődni képes emberiség elhullásával fog járni. Ennek a jeleit már most látjuk, de emellett látjuk egy új csodás világ épülésének lehetőségét is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *