Yoga will save the world

yoga_urbano

Hmm. Szép és hangzatos mondat… Milyen jó marketinges duma… De mi is a valóság?
Néha szomorúan nézek körbe magam körül, milyen világot élünk. Mindenki panaszkodik, negatív hírek ömlenek a médiából, és az emberek viselkedése egyre szörnyűbb:
erőszak, tisztességtelenség, közöny, irigység, szívtelenség uralkodik el a világon.

Panaszkodunk a körülményeink miatt, de nem gondoljuk, hogy mi teremtettük azokat gondolkodásmódunkkal és életvitelünkkel.

Itt az idő felébredni, mert gyűlnek a viharfelhők felettünk, és kedvezőtlen tetteink visszahatásai maguk alá temetik a világot.
Nem nehéz észrevenni, milyen tempóban degradáljuk a körülöttünk lévő világot. Amilyenek mi vagyunk mint egyéni személyiségek, amilyenek a cselekedeteink és tulajdonságaink, az határozza meg a világunkat.

Ne várjunk másokra. “Majd a kormány oldja meg, a szomszédom oldja meg, családom oldja meg a problémáimat.” Oldd meg te magad! Lépj a helyes viselkedés útjára! Fejlessz magadban olyan tulajdonságokat amelyek kiválóvá tesznek. Tisztítsd meg a tetteid, szavaid és gondolataid, mert ha ezt minden ember megteszi, akkor a világ egy csodás hellyé változik.

Mi köze ennek a jógához? A jóga nem arról szól, hogy csinos vagy egészséges legyél, hogy az egód még nagyobb legyen, mert te olyan különleges dolgokat tudsz. A jóga egy eszköz, hogy megtaláld újra a belső önvalódat, megtisztítsd és felemeld a tudatod egy olyan szintre, ahol minden jó tulajdonság automatikusan megjelenik, és tudatos leszel magadról, a környezetedről és arról, hogy mi a feladatod ebben a világban. Amikor ezt megvalósítod, akkor boldog és elégedett leszel. A jógagyakorlással megtisztítod a tested, elméd, beszéded, és észre fogod venni, hogy szép lassan felemelkedsz a emberi élet egy olyan szintjére, ahol egy más minőségben élsz. Jó tulajdonságok tömkelegét fejleszted ki. Kibővülnek ismereteid arról ki vagy, mi ez a körülötted lévő világ, mi a karma (tetteink és azok visszahatásai), tudatossá válsz az univerzum törvényeiről és tiszteletben tartod azokat, egyensúlyban élve a természettel.
Kifejleszted a türelem, az alázat, a kegyesség, a jó szándék, az önzetlenség, az igazmondás, a becsület csodás tulajdonságait.
A jóga gyakorlásával az ember megtisztítod múltbéli kedvezőtlen cselekedeteidnek visszahatásait, és szépen kezded majd látni, hogy az életedbe egyre kevesebb negatív dolog áramlik. Elindul egy pozitív szakasz.

Ha ez az emberek nagy részében megvalósul, akkor van esélye a világnak visszafordítani ezt a degradálódást, aminek már a végén járunk…
Nincs sok idő. A természet az utolsókat rúgja. A társadalmak, a gazdaságok romokban amiatt, hogy az emberi viselkedés, gondolkodásmódok, és cselekedetek örvénye lehúz mindent.
A jóga egy csodás gyakorlat, amely elindít egy megtisztult világ felé. Ez volt a célja régen, és ez a célja ma is.

https://www.facebook.com/notes/kiss-zolt%C3%A1n-nitai-yoga-/yoga-will-save-the-world/435762539846362

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *